keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Morjesta pöytään & syksyinen seitanspyddäri


Tervetuloa lukemaan Priest of Seitanin ihkaensimmäistä postausta! Tähän blogiin tulee jatkossa ilmestymään simppeleitä ja konstailemattomia vegaanisia reseptejä, sekä muuta aiheeseen liittyvää lässytystä. Myöskin graafinen ilme tulee kohentumaan piakkoin. Jokaisen reseptin oheen tulee myös asiaankuuluva levysuositus :)
Muitta mutkitta, käydään seitanpyttipannun kimppuun!


Tarvitset:

6 perunaa
nyrkin kokoinen lanttu
100-150gr seitania (itse käytin Chocochilin loistavaa reseptiä)
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
suolaa
sokeria
mustapippuria
paprikajauhetta

Kuutioi peruna, lanttu, seitan ja sipulit. Reilu loraus oliiviöljyä pannulle, kuullota juureksia sen verran, että saavat kauniin värin pintaan. Laita juurekset uunivuokaan, ripottele päälle makusi mukaan suolaa sekä hiukan sokeria.
Tässä vaiheessa juurekset menevät 225-asteiseen uuniin, 25-30 minuuttia riittänee.

Kuullota seitankuutiot sekä puna- ja valkosipuli, mausta seos paprikalla, mustapippurilla sekä halutessasi vielä suolalla.
Ota juurekset uunista, ja sekoita seitan-sipuliseos joukkoon, lappaa lautaselle ja nauti aikaansaannoksestasi. Persiljasilppu sopisi tähän niin kuin nenä päähän, harmikseni nyt vaan ei sattunut kaapista löytymään.
 
Tämä resepti on aika pitkälti sovellettavissa, lantun sijaan voit laittaa vaikka punajuurikuutioita, ja seitanin tilalle tempehiä, tofua tai vegaanista makkaraa.

Seitanspyddäriä valmistaessa soi:

2 kommenttia:

  1. Apokalyptisyys ja vegaanisuus samassa blogissa kuulostaa loistoyhdistelmältä! Onnea uudelle blogille :)

    Terv,
    toinen (anarko)vege

    VastaaPoista